Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

21 tankar om det 21:a århundradet

av Yuval Noah Harari

Vår tids mest angelägna utmaningar, lättillgängligt presenterade av författaren till Sapiens.

Efter att ha läst den här boken kommer du att läsa morgontidningen med nya ögon. Det här är helt enkelt en bok som gör att du känner dig lite smartare och mer allmänbildad.

Om Sapiens lärde oss varifrån vi kom och Homo deus vart vi är på väg, handlar Yuval Noah Hararis tredje bok om var vi står just nu och om de mest akuta ödesfrågor och omedelbara hot. Det kan låta mörkt, men Hararis tes är att om bara vi agerar sansat och förnuftigt så finns det möjlighet att resonera på en internationell nivå.

Med ett språk och lätthet som du känner igen från hans tidigare böcker presenterar Harari vår samtids 21 mest omedelbara utmaningar, som terrorism, miljö, övervakning, ojämlikhet, globalisering, arbetslöshet, nationalism, desinformation och krig.

Det här är det naturliga boktipset till dig som gillade Roslings Hur jag lärde mig förstå världen och Factfulness, eller som gillar historia som drar åt samhällsintresse.

 

Om Sapiens:

”Den är lysande. Troligtvis den bästa boken om mänsklighetens historia - och då jag har läst väldigt många.”
Henning Mankell

 

Yuval Noah Harari har doktorerat i historia i Oxford och är i dag knuten till Hebreiska universitetet i Jerusalem. Han slog igenom internationellt med den allmänbildande Sapiens, och skriver och föreläser idag för en trollbunden världspublik.

Läs mer

5 tankar om vår samtid

Vi har tämjt naturen, byggt samhällen och gjort enorma framsteg inom vetenskap och teknologi. Men vet vi verkligen vad vi ska göra av allt detta? 

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Översättare: Joachim Retzlaff
  • ISBN: 9789127156760
  • Mått: 166 x 235 x 25 mm
  • Utgiven: 2018-10-15
  • Originaltitel: 21 Lessons for the 21st Century
  • Formgivare: Catharina Ekström
  • Sidantal: 327
  • Vikt: 640 g
Lagerstatus: I lager

Dyk ner i bokens ämnen

Världen kan idag kännas som en mycket skrämmande plats. I 21 tankar om det 21:a århundradet diskuterar Yuval Harari vår samtids 21 mest omedelbara utmaningar. 

5 saker om Hararis nya bok

Efter att ha berättat om vår historia och om framtiden tar sig Harari an vår tids största utmaningar i sin nya bok. 

Senast visade produkter