Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

3 böcker som är värda hypen

Här är tre av de senaste årets mest omtalade romaner som verkligen är värda lovorden.

Tara Westovers Allt jag fått lära mig

Allt jag fått lära mig har rosats av kritiker över hela världen, har legat etta på Barack Obamas sommarläslista 2018 och översatts till 26 språk. Den är en gripande skildring av en ung människas strävan efter kunskap, om att formas som människa, om lojalitet och självförverkligande.

"Med närmast poetisk pregnans skriver Tara Westover den sanna berättelsen om sin uppväxt, och om sin vingliga väg mot att bli samhällsmedborgare, så att det känns som stor litteratur.", skrev Vi läser.

Läs även: Frågorna till Allt jag fått lära mig som får igång bokcirkelsamtalet

 

3 böcker som är värda hypen - bästa romantipsen 

Vigdis Hjorths Arv och miljö

"Arv och miljö är en oavlåtligt engagerande roman, som inte går att glömma när man har läst den. Den kan beskrivas som en explosion, men en helt kontrollerad sådan. Den fortsätter att verka i läsaren, som alltid när en oavvislig och sönderslitande erfarenhet till slut blivit gestaltad”, skrev Sydsvenskan.

Det här är romanen som det snackades om hela hösten 2018 – passa på att läsa den i sommar när den släpps som pocket i juli.

 

 

 3 böcker som är värda hypen - bästa romantipsen

Sami Saids Människan är den vackraste staden

Väldigt sällan fin slog ner som en bomb när Sami Said debuterad hösten 2012, och den senaste romanen Människan är den vackraste staden skapade liknande svallvågor i höstas. I våras meddelades också att boken är en av två svenska böcker som har chansen att vinna Nordiska rådets litteraturpris 2019.

Människan är den vackraste staden är en mästerlig roman om migration, en litterär roadmovie genom Sverige och en roman för dig som älskar Jonas Hassen Khemiris språk och berättelsevärldar.

”Ett språkfyrverkeri om vår tid” skrev Vi Läser.

”Sami Said har radat upp ingredienserna vänskap, existentiell kris, världspolitik, poesi, fascism, nyfattigdom, humor, trots och desperation och hällt dem i en litterär fruktpress. Resultatet är ännu ett kliv framåt i ett författarskap som börjar närma sig Mare Kandres eller P O Enquists dovt kvillrande tassemarker.”, skrev Expressen.

Allt jag fått lära mig

Internationell bästsäljare om en ung människas strävan från en mormonuppväxt till bildning.

Arv och miljö

En bok som man vill diskutera efter att ha läst den – den perfekta bokklubbsboken!

Människan är den vackraste staden

Sami Said är tillbaka med en mästerlig roman om migration, en litterär roadmovie genom Sverige.

Du kanske vill läsa...

lär dig laga thaimat från grunden

Det thailändska köket brukar kallas vår andra husmanskost. Tove Nilsson, aktuell med kokboken Thai hemma, lär dig att bemästra recepten. 

Diskussionsfrågor till Bomullsängeln

Susanna Alakoskis nya storslagna roman är bokcirkelboken det kommer snackas om i höst. Vi ger dig frågorna som får igång bokcirkelsamtalet. 

Så gör du japansk rulltårta

Matcha, körsbärsblom, vanilj och choklad. Japanska bakverk förnar det bästa av öst och väst. Vi bjuder på ett recept på rulltårta med matcha, maräng och vit choklad. 

Så gör du coldbrew

En flaska coldbrew i kylen är esset i skjortärmen varma sommardagar. Här är det bästa receptet.