Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Allt jag fått lära mig

av Tara Westover

Internationell bästsäljare om en ung människas strävan från en mormonuppväxt till bildning.

Tara Westovers självbiografi Allt jag fått lära mig har blivit ett internationellt fenomen som sålts till ett 30-ta länder och hyllats av Barack Obama som ”En enastående memoar”.

Det är en personlig berättelse om att växa upp i en mormonfamilj i Idaho med en survivalist till pappa och att vara helt avskärmad från samhället. En gripande memoar om en människas resa från vanföreställningar och intolerans till bildning och den frihet som kommer med kunskap. Om att svika och att bli sviken.

På en gård vid bergets fot i Idaho lever Tara Westover med sina föräldrar och sex syskon. På somrarna hjälper hon sin mamma att koka örter och på vintrarna arbetar hon i sin pappas skrotverkstad. När hon får ett stålrör genom benet, eller när hennes storebrors ben börjar brinna, åker familjen inte till sjukhuset utan såren behandlas av moderns örtomslag.

Familjen är mormoner och survivalists och lever helt avskärmade från samhället.

Tara är 17 år när hon första gången sätter sin fot i en skola och då har hon aldrig hört talas om Förintelsen, Kennedy eller Martin Luther King.

Allt jag fått lära mig är den amerikanska författaren Tara Westovers internationella bästsäljare om en uppväxt där hon lär sig att förbereda sig för domedagen istället för att plugga matte och historia, och umgås med andra barn. Hennes storebror blir den som kommer hem med nyheten att det finns en annan värld bortom gården – en värld som kan ge henne ett helt annat liv. Till slut kommer Tara Westover till avgörandet: Vems sanning ska jag följa?

Allt jag fått lära mig har rosats av kritiker världen över, låg etta på Barack Obamas sommarläslista 2018 och New York Times bästsäljarlista. Det är en gripande skildring av en ung människas strävan efter kunskap och kamp för att gå i skolan, om att formas som människa, och om familj, lojalitet och självförverkligande.

Det här är ett boktips för dig som älskade Cheryl Strayeds Vild, Jon Krakauers In i vildmarken eller är fascinerad av survivalists och konservativt religiösas vardagsliv.  

 

"Tara Westovers Allt jag fått lära mig är en anmärkningsvärd memoar av en ung kvinna uppvuxen i en survivalist-familj i Idaho som strävar efter utbildning, medan hon fortfarande visar stor förståelse och kärlek till världen som hon lämnar. "
Barack Obama

 

”Vacker och fängslande.”
Vogue

 

”En förvandling så modig, så genomgripande, att den trotsar all beskrivning.”
Financial Times

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • ISBN: 9789127150898
  • Utgiven: 2019-03-09
  • Sidantal: 395
  • Översättare: Peter Staffansson
  • Originaltitel: Educated : A Memoir
  • Mått: 155 x 215 x 30 mm
  • Vikt: 640 g
Lagerstatus: I lager

Ultimata läslistan till semestern

Vi frågade vilka av våra böcker ni tyckte skulle kvala in på den ultimata läslistan till semestern. Här är den nu: listan med boktips för hela sommaren. 

3 böcker som är värda hypen

Här är tre av de senaste årets mest omtalade romaner som verkligen är värda lovorden.

Bästa boktipsen till påsk

Ni önskade - här är den ultimata läslistan inför påskledigheten. 

Frågorna som får igång bokcirkelsamtalet

Saknar du också frågorna som tar diskussionen i bokcirkeln vidare? Biografi Allt jag fått lära mig är boken som alla pratar om just nu. Vi dig frågorna som definitivt bordar för djupare samtal.

Boktips på böcker om kvinnor, av kvinnor

Ingen är så bra på att beskriva kvinnor som kvinnor själva. I fem inspirerande böcker beskriver författare hur det är att vara kvinna utifrån sina egna förutsättningar. 

Senast visade produkter