Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Au pair

av Cecilia Hansson

En inställd kärlekshistoria är också en kärlekshistoria!

Au pair är en skruvad och rolig memoar med hög igenkänningsfaktor om ungdomens pinsamheter. Om en misslyckad kärlekshistoria i ungdomen som blir till en besatthet genom hela livet, och om längtan efter något annat än det man får. Det här är ett boktips för dig som gillade I Love Dick, Nuckan och Egenmäktigt förfarande.

En kvinnlig poet mitt i livet skriver en bok om att som 19-åring arbeta som au pair i Wien och bli förälskad i sin tysklärare. En ungdomlig pinsamhet, en parantes i livet flöde. Eller?

Samma kvinna återvänder genom åren gång på gång till Wien – hon läser filosofi, blir översättare, skriver poesi och reportageböcker, gifter sig och får barn, men uppehåller sig hela tiden med kroppen och tanken kring en plats, den plats i Wien där allting skedde – eller inte skedde.

Det blir till en besatthet. Men vad är det mer? Vad är det som gör att vissa händelser påverkar oss på djupet, blir nycklar till vår förståelse av oss själva och omvärlden?

I Au pair går Cecilia Hansson i närkamp med ett liv och snurrar kring en adress tills något äntligen ger vika. Det handlar om förhållandet mellan begär och kreativitet; om att behöva skriva om för att kunna skriva sant.

Som 42-åring är Cecilia åter i Wien och sitter i samma korridor som när hon var 19. En man i solglasögon. Är det han?  Vad är en poet? Och har vi inte lärt oss, via böcker som I Love Dick och Egenmäktigt förfarande att en inställd kärlekshistoria också är en kärlekshistoria?

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • ISBN: 9789127159372
  • Mått: 140 x 203 x 20 mm
  • Utgiven: 2019-01-09
  • Sidantal: 266
  • Vikt: 350 g
Lagerstatus: I lager

Bästa boktipsen till påsk

Ni önskade - här är den ultimata läslistan inför påskledigheten. 

Cecilia Hansson, författare

Cecilia Hanssons Au pair är en lyrisk memoar om vad det är som gör att vissa händelser påverkar oss på djupet.

Senast visade produkter