Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Boken om stoft: Lyras färd

av Philip Pullman

Efterlängtad ny bok i Philip Pullmans världssuccé-serie.

Efter att läsare i flera år bönat och bett om nya böcker släpper nu den bästsäljande författaren till Guldkompassen, Philip Pullman, äntligen nytt!

Det är mer än 20 år sedan den banbrytande och numera klassiska fantasytrilogin Den mörka materian släpptes, och nu återvänder Philip Pullman till sin värld för att utvidga historien om Lyra, en av fantasyns mest oförglömliga karaktärer. Flera gamla bekantskaper dyker upp, och författaren väver in nya insikter om världen och dess mystiska stoft.

Floden Themsen svämmar över sina bräddar. Lyra är bara sex månader gammal – undangömd i ett nunnekloster, eftersökt både av sin far, lord Asriel, och av mörkare krafter. Pojken Malcolm blir en oväntad hjälte när han räddar Lyra ur det översvämmade klostret. Han kämpar för att undkomma både förföljare och vattenmassor och sätta Lyra i säkerhet.

Boken om stoft – Lyras färd är den första delen i en efterlängtad ny trilogi som tar vid där sista boken i Philip Pullmans tidigare älskade klassikerserie slutade. Åldersmässigt är Philip Pullman steget efter Harry Potter.

 

Philip Pullman är författare till trilogin Den mörka materian, där Guldkompassen är den första delen och som efterföljdes av Den skarpa eggen och Bärnstenskikaren. Han belönades med Alma-priset år 2005. 

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2018-03-17
  • Översättare: Helena Ridelberg
  • Mått: 164 x 236 x 38 mm
  • Sidantal: 494
  • Originaltitel: The book of Dust: La Belle Sauvage
  • Serie: Boken om stoft
  • ISBN: 9789127154551
  • Vikt: 850 g
  • Åldersgrupp: 12+ år
Lagerstatus: I lager

Böcker för 12-åringen att läsa under sommarlovet

Bulla upp med böcker inför ett långt och härligt sommarlov. Här är sju boktips för 12-åringen och uppåt.

11 böcker att läsa i sommar

Sommaren är som gjord för läsning - här ger redaktionen sina bästa boktips inför semestern.

Lookbook SS18

"I never read, I just look at pictures." Andy Warhol

5 saker du måste veta om Pullman

Nu släpps äntligen Boken om stoft, Philip Pullmans nya trilogi. Här är fem saker du behöver veta om succéförfattarens nya trilogi.

Boken om stoft - Lyras färd

Linn Bäckström, PR-ansvarig

Linn Bäckström om sin besatthet av Philip Pullmans böcker och hur han reagerade på att hon tog mellannamnet Lyra efter en av hans karaktärer.

Senast visade produkter