Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Bokpaket: Naturboxen

Naturboxen innehåller de främsta böckerna för dig som tycker att skogen ger mer avkoppling än ett yogapass på gymmet.

För dig som vill nörda ner dig, men inte har orken att leta efter de främsta böckerna i ämnet.

För dig har vi skapat Natur & Kultur Bokpaket.

Det är en samling hyllade, nydanande och nyutkomna böcker som låter dig gräva ner dig i ett intresse eller nyupptäckt område.

Naturboxen är ett enkelt sätt för dig som vill ta dig utanför de invanda stigarna, och komma ut i naturen. Som vill lära dig att fylla skafferiet med säsongens bär, svampar och örter, ge dig ut på en vandring, eller komma ner i varv genom att närstudera mossa.

 

I Natur & Kulturs Naturboxen ingår följande tre böcker:

Mindfulness framför lägerelden ur vandringsboken Vandra av Angeliqa Mejstedt
 

Vandra av Angeliqa Mejstedt

En praktiskt guide för såväl nybörjare som mer erfarna vandrare om hur du smartast packar ryggsäcken, navigerar i skog och fjäll, tar rast, undviker skavsår och hanterar hemlängtan, men också mer oväntad överlevnadskunskap som hur tar du emot en helikopter om du behöver undsätta dig vid ett brutet ben till hur man egentligen hanterar tomheten efter en makalös naturupplevelse. Tipsen sträcker sig från handfasta råd till mer psykologiska tricks för den mentala överlevnaden.

Angeliqa Mejstedt är uppväxt med vandringslederna i norra Västmanland och driver idag Vandringsbloggen, Sveriges främsta plattform för vandring och friluftsliv. 

 

Vildplockat – Ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen av Niki Sjölund

Med rätt kunskap kan en vanlig skogspromenad bli en spännande jakt på naturlig mat och vilda smaker. Den handfasta faunan Vildplockat lär dig känna igen ett 70-tal växter: var de växer, smaker och utseende, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst förvaras och förädlas. Uppdelat efter årstider är del enkelt att se vilka vilda smaker som naturen har att erbjuda just nu. 

Niki Sjölund är den före detta kocken som sadlade om till att plocka vilda växter till några av Sveriges topprestauranger.

 

Mossa – Från skog till trädgård och kruka av Ulrica Nordström

Finns det en växtart i naturen som du verkligen kan nörda ner dig i och fascineras av så är det mossa. Detta förbisedda, vackra inslag som trots tusen olika arter i Sverige inte har fått den uppmärksamhet den förtjänar. Med Mossa lär du dig skåda mossa i skogen, hur du artbestämmer, plockar och odlar, men också hur du skapar egna utomhus- och inomhusprojekt – som mosslandskap i krukor och glas och vackra bundna mossbollar, så kallade kokedama. Du får också följa med till några av världens främsta mossträdgårdar i Japan och USA, och möta människor som delar med sig av sin passion för dessa mångfacetterade växter. En inspirerande naturbok såväl för den nyfikna nybörjaren eller småbarnsföräldern, till den mer inbitet naturintresserade.

Ulrica Nordström är växthantverkare med rötter i de norrbottniska mosskogarna som skapar såväl växtkonst, som växtterrarier för kontor och restauranger som Omnipollos hatt och Totemo Ramen.

 

Välkommen till en kurerad värld av egentid och förkovran.

 

Vandra av Angeliqa Mejstedt
Foto: Louise Forslycke Garberg ur Vandra av Angeliqa Mejstedt

 

 

Vill du få en sneak peek på andra bokpaket? Klicka här för spoiler! 

 

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Häftad
  • Utgiven: 2018-05-07
  • Vikt: 1830 g
Lagerstatus: I lager

Boktips - ut i naturen

Äntligen krispigare luft och en natur som dignar av svamp. Vi ger 3 boktips som får dig utanför dörren i helgen. 

Senast visade produkter