Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Bokpaket: Vinboxen

Vinboxen innehåller de främsta böckerna för en ny generation vetgiriga vinälskare, med Petter Alexis Askergren och Alf Tumble som ciceroner.

Vill du fördjupa dina vinkunskaper? Vi har samlat böckerna som enkelt och lättillgängligt tar ner vinkunskaperna på marknivå och lär dig kombinera mat och vin, närma dig en vinlista på krogen, börja lagra vin och vilka viner som du egentligen ska satsa på från de olika vinregionerna.

Vinboxen gör dig på ett avslappnat lättillgängligt sätt till vinexpert. Med hjälp av vinskribenterna och sommeliererna Alf Tumble och Petter Alexis Askergren får du lära dig att tolka en vinlista, hitta ditt favoritvin, manövrera Systembolagets utbud och resa dit druvorna växer.

 

I Natur & Kulturs vinbox ingår följande tre vinböcker:

Vinboken Nebbiolo - så funkar det av vinskribenterna Petter Alexis Askergren och Alf Tumble

Vin – så funkar det av Alf Tumble och Petter Alexis Askergren

Måste vin vara snobbigt, svårt och exklusivt? Absolut inte hävdar Petter och Alf som bestämt sig för att ta ner vinet på marknivå och göra det tillgängligt för alla. Häng med hem till middagsbordet, ner i vinkällare, ut på krogen och in på Systembolaget.

Med Petter och Alf som reseledare utforskar vi vinvärldens alla hörn och gör nyttiga nedslag i vår svenska dryckeskultur. Med passion, nyfikenhet och musik som gemensam drivkraft guidas vi genom provningar, vinfilmer, spellistor, producentbesök och får nya infallsvinklar till bättre matkombos.

En ny generation vetgiriga vinälskare står för dörren och det är dags att begrava bag-in-boxen. Vin ska vara kul!

Petter Alexis Askergren, en av våra mest folkkära artister och textförfattare, upptäckte vinets fantastiska värld och utbildade sig till sommelier 2014. Sedan dess skriver han i tidningen Livets Goda och håller vinprovningar tillsammans med Alf Tumble, till vardags vinskribent i Dagens Nyheter.

 

Nebbiolo – så funkar det av Alf Tumble och Petter Alexis Askergren

Nebbiolo – så funkar det är en fristående uppföljare till hyllade vinboken Vin – så funkar det, med fokus på en enda druva: nebbiolo.

Alf och Petter är tillbaka med en ohämmad hyllning till världens bästa druva. En kärleksfull djupdykning bland de magiska vinerna från Barolo och Barbaresco, och deras än så länge oupptäckta grannar.

Vi får följa med på vinresor och träffa producenter, odlare, krögare och får tips om druvans bästa superkombos. Nebbiolo i köket. Nebbiolo och pizza. Nebbiolo i osten. Nebbiolo på Systembolaget. Nebbiolo på auktion. Nebbiolo i resten av världen. Nebbiolo på film. Nebbiolo för kung och fosterland!

Men sitter verkligen magin i druvans skal eller handlar allt om adressen där den odlas? Kan vem som helst odla nebbiolo? Och kan vem som helst uppskatta vinerna? Alf och Petter går till botten med druvan som en gång förde dem samman.

 

Vin med adress av Alf Tumble

Vin med adress är en redan hyllad vinbok som ger dig grunderna i att förstå vin och dess regioner.

Att resa dit druvorna växer är ofta nyckeln till att förstå sig på traktens viner, men det funkar nästan lika bra hemma i köket med ett glas i handen.

Häng med till Barolo, Central Otago, Chinon, Etna, Madeira, Meursault, Mosel, Saint-Joseph, Bordeaux och Rías Baixas med Dagens Nyheters vinskribent Alf Tumble som guide.

Vi hälsar på i tio fascinerande vinregioner och får massor av personliga tips i form favoritflaskor, producenter och matkombinationer.

Alf Tumble debuterade som författare 2013 med den nydanande och kritikerhyllade boken Drick!. Sedan dess arbetar han som vinskribent på Dagens Nyheter. I prisbelönta podcasten Dela en flaska intervjuar Alf krog- och vinpersonligheter över en flaska vin. Andra forum för att sprida sin mission är Nöjesguiden, Livets Goda och TV4.

 

Vinboken Nebbiolo - så funkar det av vinskribenterna Petter Alexis Askergren och Alf Tumble

Välkommen till en kurerad värld av egentid och förkovran.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Utgiven: 2018-11-07
  • Vikt: 2090 g
Lagerstatus: I lager