Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Börja krypleta!

av Cecilia Ottenby

Lär dig vilka kryp som finns var – och hur du hittar dem. Vackert illustrerad fauna för 6–8-åringar.

Visste du att fjärilens vingar är täckta av små fjäll som fungerar som solceller, som måste värmas upp innan fjärilen kan flyga? Att helikoptern är konstruerad med inspiration från insekter? Eller att det har funnits trollsländor stora som fåglar? 

I den här boken får du följa med till fem olika biotoper: trädgården, ängen, skogen, heden och sjön. Du får veta vilka småkryp som lever här, vad de äter och hur du känner igen dem. Du får också massor med krypletartips: att du kan klä dig i gult eller lila för att locka till dig fjärilar eller fylla en genomskinlig skål med sand och sjövatten, för att se vad som kan gömma sig där.  Visste du förresten att småkryp är jordens största djurgrupp? Här samlas bland annat insekter, kräftdjur, maskar, mossdjur, mångfotingar, sniglar, snäckor och spindeldjur.

Det här är en perfekt bok för förskoleåldern, och ett boktips till dig som vill ge dig in i småkrypens storslagna värld. Vackra illustrationer och enkel fakta för den lilla naturnörden. För dig som redan är ett fan av Björn Bergenholtz och Stefan Castas naturböcker.   

 

Cecilia Ottenby är trädgårdsingenjör och självlärd illustratör. Hon har alltid drömt om att skriva och illustrera barnböcker. Börja krypleta! är hennes debut.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2018-04-28
  • Sidantal: 54
  • Illustratör: Cecilia Ottenby
  • ISBN: 9789127153257
  • Mått: 233 x 233 x 15 mm
  • Vikt: 420 g
  • Åldersgrupp: 6–9 år
Lagerstatus: I lager

11 böcker att läsa i sommar

Sommaren är som gjord för läsning - här ger redaktionen sina bästa boktips inför semestern.

Leta småkryp med ditt barn

Letar du efter roliga aktiviteter som tar dig och ditt barn ut i naturen? Genom att leta efter insikter tar ni er utanför de invanda stigarna – och upptäcker en helt ny värld på köpet!

4 boktips för att ta dig ut i naturen

Solen tittar äntligen fram och termometern går över tioostrecket. Varför inte spendera helgen ute i naturen? Här är de fyra bästa boktipsen som gör det roligare att ta dig ut i spenaten - ensam eller med barnen.

Senast visade produkter