Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Damm

av Claire-Louise Bennett

En roman för alla stressade storstadsmänniskor som längtar efter ett liv närmare natur och stillhet.

Thoreau hade sitt Walden; berättaren i romanen Damm är en ung kvinna som har dragit sig undan från världen och framlever sina dagar i självvald ensamhet i ett hus i en liten stad vid vattnet. Handlingen pågår inte bland människorna, utan inom henne. Läsaren får njuta av en rolig, egensinnig och kompromisslös röst som talar om att odla aubergine, hur man bör tillreda sin gröt, om möten med kor.

Det här är en roman som att tappa kopplingen till världen under en kris, och att hitta tillbaka och upptäcka världen igen genom att dra sig undan och upptäcka det stora i det lilla.

Claire-Louise Bennet är ett litterärt stjärnskott som skapat svallvågor med sin första bok Damm, som The Boston Globe beskriver som: ”Tänk dig att Emily Dickinson skulle skriva prosa, så kan du börja föreställa dig den här bokens säregna genialitet.” Romanen har likheter med Knausgårds årstidsböcker och Kerstin Ekman i Naturen: Autenticitet i naturskildring och språk: att beskriva det stora i det lilla.

Damm är en roman för alla stressade storstadsmänniskor som längtar efter ett liv närmare natur och stillhet, ett liv bortom det prestationssamhälle som många av oss verkar i.

 

"Tänk dig att Emily Dickinson skulle skriva prosa, så kan du börja föreställa sig den här bokens säregna genialitet."
The Boston Globe

 

"I sidospåren finns detaljerna, och egensinniga, bekännel­selika betraktelser kring dessa detaljer som får Knausgård att blekna." 

New York magazine

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • ISBN: 9789127151314
  • Utgiven: 2019-03-09
  • Mediatyp: Inbunden
  • Mått: 135 x 202 x 18 mm
  • Sidantal: 180
  • Översättare: Carl-Johan Lind
  • Originaltitel: Pond
  • Vikt: 320 g
Lagerstatus: I lager

5 romaner att läsa i sommar

Nina Eidem, förläggare för skönlitteratur, tipsar om romanerna du bara måste läsa i sommar. 

Ultimata läslistan till semestern

Vi frågade vilka av våra böcker ni tyckte skulle kvala in på den ultimata läslistan till semestern. Här är den nu: listan med boktips för hela sommaren. 

Boktips på böcker om kvinnor, av kvinnor

Ingen är så bra på att beskriva kvinnor som kvinnor själva. I fem inspirerande böcker beskriver författare hur det är att vara kvinna utifrån sina egna förutsättningar. 

Senast visade produkter