Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Elkomikern

av Martin Luuk

En roman om hur den skapande människan är lika mycket herre över sitt verk som han är dess fånge.

Lars Fureskär väljer tidigt en annorlunda bana i livet. Inspirerad av Nikola Tesla, Thomas Edison och Luigi Gal­vani; Isadora Duncan, Buster Keaton och Charlie Chaplin smälter han samman vetenskap och underhållning, ström och showmanship till enmansföreställning som världen aldrig tidigare har skådat. Genom att leda elektricitet genom kroppen kan han dansa, studsa, sväva över scenen i ett fyrverkeri av färger och explosioner.

Möt Lars Fureskär, Elkomikern. Skaras störste son.

Martin Luuks nya roman är en både komisk och vemodig berättelse om ett brödrapar som går från genombrott till framgång till nederlag i ändlösa turnéer genom Sverige. Den ene brodern är den briljante underhållaren, som kän­ner sig allt tommare. Den andra den lojale storebrodern, som med oro får se sin bror bränna sönder sin hjärna till ett svart nystan.

Elkomikern är en roman som går att läsa precis som den är skriven. Den går också att läsa som en parabel om hur den skapande människan är lika mycket herre över sitt verk som han är dess fånge.

Martin Luuk är medlem i Killinggänget och har haft stora framgångar som textförfattare till Magnus Ugglas, Danny Saucedos och Henrik Schyfferts enmansshower, och har själv framträtt på scen i sin och brodern Kristians show om brödraskap Får man göra slut med sitt syskon? som kom ut i bokform 2015. Tidigare samma år debuterade han som romanförfattare med Gud har för mycket tid. Han är även känd för sin roll som skolkuratorn i SVT:s serie Bonusfamiljen.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Utgiven: 2019-05-04
  • Mediatyp: Inbunden
  • ISBN: 9789127150584
  • Vikt: 320 g
  • Mått: 143 x 216 x 16 mm
  • Sidantal: 165
  • Formgivare: Sara R Acedo
Lagerstatus: I lager

Boktips för den introverte

Sommarstugehäng och släktträff i all ära – en bok är ändå sällskap nog. Här är 5 boktips för den introverte semesterfiraren.

Senast visade produkter