Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

En bokhandlares dagbok

av Shaun Bythell

Hyllad och humoristisk succémemoar om ett år i en bokhandel.

I den idylliska småstaden Wigtown driver Shaun Bythell The Bookshop, Skottlands största bokhandel för begagnade böcker. En mysig tillvaro av intresserade kunder, inkomstbringande förstautgåvor och mängder av koppar te framför brasan. Eller?

I den underhållande memoarboken En bokhandlares dagbok tecknar Shaun Bythell ett porträtt av  bokhandlarcommunityt inifrån. Med hjälp av excentriska kunder guidar Bythell genom en bokvärld full av absurda historier och hisnande levnadsöden. Vem hade kunna gissa att kunder som frågar efter bibeln faktiskt aldrig köper den? Att kunder som ska läsa Dracula i sin bokcirkel undrar vilka böcker han har skrivit? Eller att förstautgåvor inte är så värdefulla som man tror?

Det här är en fantastiskt underhållande beskrivning av fristående bokhandlares strävsamma vardag på 2010-talet, och en hyllning till den viktiga samhällsfunktionen som bokhandeln fyller i sin stad. Bythell har hyllats för sin skarpa beskrivning av en bokmarknad i förändring, en skildring som ofta lockar till skratt. Det här är trots allt bokhandlaren som en gång sägs ha skjutit en Kindle med ett gevär och satt upp den på väggen.

En bokhandlares dagbok är en feelgood-roman om det stillsamma livet på landsbygden, för dig som gillade tempot i Ved men är mer inne på böcker än skogshuggning, och som slukade Det lilla bageriet. Boken blev en stor succé när den gavs ut i Storbritannien och har sålts till ytterligare tolv länder.

Boken är full av igenkänningshumor för både bokhandlare och läsare, med det viktiga underliggande budskapet: Stå upp för din bokhandel, annars dör den!

 

Shaun Bythell är bokhandlare och driver The Bookshop i skotska Wigtown, där han också arrangerar den lokala litteraturfestivalen. En bokhandlares dagbok är hans första bok.

Läs mer

SAGT OM BOKEN:

”Fantastiskt underhållande.”

Observer
Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2018-05-07
  • Originaltitel: The Diary of a Bookseller
  • Sidantal: 335
  • Formgivare: Jonathan McNaught
  • Översättare: Andreas Vesterlund
  • ISBN: 9789127154582
  • Mått: 146 x 217 x 25 mm
  • Vikt: 510 g
Lagerstatus: I lager

Lookbook SS18

"I never read, I just look at pictures." Andy Warhol

Senast visade produkter