Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Finanskrascher

av Lars Magnusson

Från kapitalismens födelse till Lehman Brothers.

Det här är den första boken i sitt slag – såväl i Sverige som i världen – skriven av Sveriges mest framstående ekonomhistoriker. Och kunskapen om finanskraschen är viktigare än någonsin – när krascherna kommer allt tätare är det vitalt att förstå hur och varför de uppstår.

Ända sedan kapitalismens födelse i medeltidens Europa har finansiella bubblor och krascher varit ett alltför bekant fenomen. Men varför uppstår de - och hur?

Från påvars och kungars konkurser, via Nederländernas tulpaner, USA:s järnvägsbyggen, Kreugers tändstickor och fram till Lehman Brothers förklara ekonomihistorikern Lars Magnusson det intrikata spel mellan lokala och globala aktörer, hjältar och skurkar, stater och företag, och de kortsiktiga och långsiktiga analyser som fött fram de dramatiska krängningarna i finanshistorien.

Och om historien kan lära oss något, så är det att framtiden ser osäkrare ut än någonsin.

 

Lars Magnusson är Sveriges mest framstående professor i ekonomisk historia vid Uppsala universitet, ledamot av Kungliga Vetenskapsakademien och ordförande i Scandinavian Society of Economic and Social History. Han är internationellt verksam och har skrivit en rad ekonomihistoriska böcker på både engelska och svenska, bland annat standardverket Sveriges ekonomiska historia.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2018-03-10
  • Vikt: 660 g
  • Mått: 167 x 236 x 32 mm
  • Sidantal: 276
  • ISBN: 9789127145672
Lagerstatus: I lager

Bubblorna vi borde minnas

Professor Lars Magnusson listar viktiga historiska finansbubblor som borde ha lärt oss några läxor om farorna med ekonomisk spekulation.

Senast visade produkter