Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Hjärtat är en knuten hand

av Ingrid Ovedie Volden

Lättläst och inkännande om förälskelse för mellan- och högstadieåldern.

Hjärtat är en knuten hand är en Romeo och Julia-berättelse med högt tempo, om coola killen som träffar den blyga tjejen och om att ha lovat sig själv att inte bli kär. Det är en lättläst roman med korta kapitel, enkelt språk och högt tempo för 11–14-åringar som gillar realism, Gossip girl och Skam.

- Min pappa har kollapsat. Hjärtinfarkt.

Jag tittar på honom. Blinkar och sväljer. Så sätter jag mig ned bredvid honom i vrån.

- Vad hände? säger jag.

- Han kollapsade vid fruktdisken.

- Hur då, kollapsa?

- Bara föll ihop, liksom.

Han säger att det var som en klo kramade åt i bröstet när det hände. Han håller upp handen och låtsas att den är en klo som kommer mot mig. Jag skrattar. Han också. Så blir det tyst. Vi tittar inte på varandra, han ser rakt fram och jag stirrar ned i knät. Så rör hans arm vid min. Den är varm. Jag blundar. 

Oliver och Aline går i samma klass, men Aline som är nyinflyttad har lovat sig själv att inte prata med någon och absolut inte bli förälskad. När Olivers pappa blir sjuk och inlagd på hjärtavdelningen råkar Aline vara där för att hon gör ett skolarbete om hjärtat. Sjukhuset är som en annan värld och det blir allt svårare för Aline att hålla sitt tystnadslöfte. Oliver och Aline kan nämligen inte sluta prata. En förälskelse växer fram och Aline får problem att hålla även sitt andra löfte. Men kommer deras kärlek hålla utanför sjukhusets väggar? Ingrid Ovedie Volden skriver dialogdrivet i korta kapitel om alla de komplicerade känslor som har med hjärtat att göra.

 

Ingrid Ovedie Volden är en av de viktigaste rösterna i norsk barnbokslitteratur just nu och arbetar dessutom som musikjournalist. Hon har tidigare skrivit Allt som räknas.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • ISBN: 9789127155824
  • Översättare: Mats Kempe
  • Originaltitel: Hjertet er en knyttneve
  • Sidantal: 283
  • Utgiven: 2018-06-12
  • Mått: 135 x 195 x 22 mm
  • Vikt: 440 g
  • Åldersgrupp: 12+ år
Lagerstatus: I lager

Böcker för 12-åringen att läsa under sommarlovet

Bulla upp med böcker inför ett långt och härligt sommarlov. Här är sju boktips för 12-åringen och uppåt.

Senast visade produkter