Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

I händelse av min död

av Kristina Edblom, Kerstin Weigl

Höstens viktigaste reportagebok, om mäns dödliga våld mot kvinnor.

En isande skildring av dödligt våld mot kvinnor i Sverige, skriven av två av landets främsta journalister på området.

I händelse av min död handlar om hur kvinnor dör i Sverige, men ännu mer om hur de lever. Weigl och Edblom berättar nära och känsligt om människor som har förlorat en älskad och hur samhället inte förmår höra kvinnornas rop på hjälp. Fram växer en berättelse om förlust och förtvivlan, livskraft och läkning och om samhällets syn på brotten som privata familjetragedier.

Journalisterna Kerstin Weigl och Kristina Edblom har i tio års tid dokumenterat vartenda fall i Sverige där en kvinna blivit dödad av sin partner. De samlar rättegångsprotokoll, domar, dagböcker, fotografier och brev i en rullvagn på Aftonbladets redaktion som de kallar kuvösen.

I kuvösen finns hundratals livsöden. Kim som var säker på att hon skulle mördas och gömde undan ett avskedsbrev. Ayten som slutade bry sig om att täcka för blåmärkena i ansiktet och socialsekreteraren Linn som försökte hjälpa Ayten att komma ur en farlig relation. Systrarna som måste hälsa på pappa i fängelse. Och elvaåriga Jonathan som önskar att det fanns en trappa till himlen så han kunde se mamma ibland.

Läs mer

EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • ISBN: 9789127153790
  • Utgiven: 2019-08-10
  • Vikt: 402 g
  • Mått: 140 x 195 x 22 mm
  • Sidantal: 273
Lagerstatus: I lager