Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Jag som var så rolig att dricka vin med

av Rebecka Åhlund

Drabbande om att tillfriskna från en av våra folksjukdomar: alkoholism.

Under två års tid är journalisten och tvåbarnsmamman Rebecka Åhlund konstant full. När det är som värst dricker hon två flaskor vin per dag. Hon har blivit en alkoholist som smusslar och ljuger.

När hon fyller 40 år konfronterar slutligen hennes 10-åriga dotter henne. Rebecka Åhlund går med i Anonyma Alkoholister och säger för första gången i sitt liv: ”Jag heter Rebecka och jag är alkoholist.”

Jag som var så rolig att dricka vin med är en personligt hållen dagbok som sträcker sig över ett års tillnyktrande och kampen för att bli frisk.

Med smärtsam uppriktighet och drastisk humor berättar Rebecka Åhlund om att vara mamma, partner, yrkesarbetande, dotter, syster – och alkoholist. Om ångesten, skammen och skulden, och om att förlåta den skada man har åsamkat sina barn. Men också om det livsbejakande i att sluta bedöva sig med alkohol och möta tillvaron som den där.

Boken är en tankeväckande och provocerande skärskådning av alkohol som samhällsfråga: Hur dricker vi och varför? Hur ser kulturen kring alkohol ut och varför det är så viktigt för många att få dricka? Hur använder vi alkoholen som ångestdämpare och för att känna oss levande – och varför det är så provocerande att inte dricka?

Boken Jag som var så rolig att dricka med ska kännas som en käftsmäll – och gör det. Den är obekväm – fast på rätt sätt. 

Rebecka Åhlunds drabbande bok om att tillfriskna från alkoholism får en att fundera över sitt eget drickande och förhållande till alkohol.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2019-01-12
  • ISBN: 9789127160118
  • Mått: 140 x 200 x 22 mm
  • Sidantal: 270
  • Vikt: 400 g
Lagerstatus: I lager

Bästa boktipsen till påsk

Ni önskade - här är den ultimata läslistan inför påskledigheten.