Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Japanska bakverk

av Ai Ventura

Introduktion till japanska bakverk och nya tankesätt till grundtekniker i bakning.

De japanska bakverken förenar det bästa av asiatisk, europeisk och amerikansk bakkonst. Här finns otroliga konsistenser lätt och fluffigt, krämigt och segt och sofistikerade smaksättningar från matcha och körsbärsblom till vanilj och choklad, och inte minst en arsenal av tekniker och tricks som öppnar upp en ny värld för den nyfikna hemmakonditorn.

I boken delas bakverken in i tre huvudgrupper. Wagashi är traditionella japanska bakverk som till exempel de färgglada mochi-riskakorna, yogashi är bakverk inspirerade av väst, som matcharulltårta, jordgubbsshortcake och cheese soufflé, och kashipan är delikata japanska vetebröd, med eller utan fyllning.

Den erfarna japanska konditorn Ai Ventura, som sedan några år bor i Stockholm, ger läsaren ett helt nytt sätt att tänka på så grundläggande moment som att vispa grädde eller göra en tårtbotten.

Förutom ett 40-tal recept och ett antal teknikgenomgångar får vi bekanta oss med japanska bakingredienser, som bönpastor av olika slag, rismjöl, pumpor och sötpotatis, och bjuds dessutom på en inblick i den japanska tecermonin chado.

Bland dessertbokens 40-tal recept hittar du bakverk som Matcharulltårta, Jordgubbsshortcake, den japanska marängkakan Dacquoise med kaffesmak, puddingen Purin, Yuzy rare cheesecake, Spritsade matchakakor och Gâteau chocolate.

Boken innehåller även en gedigen teknikdel med utförliga steg-för-steg-bilder.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Sidantal: 160
  • Utgiven: 2019-08-31
  • ISBN: 9789127161191
  • Mediatyp: Inbunden
  • Vikt: 620 g
  • Mått: 193 x 241 x 19 mm
Lagerstatus: I lager

Så gör du japansk rulltårta

Matcha, körsbärsblom, vanilj och choklad. Japanska bakverk förnar det bästa av öst och väst. Vi bjuder på ett recept på rulltårta med matcha, maräng och vit choklad. 

Senast visade produkter