Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Krukväxter för alla

av Agnes Stuber

Handfast för nybörjaren – inte bara inspiration.

Den här odlingsboken skiljer sig från den inredningsfrossa kring krukväxter som du hittar i sociala medier – här får du faktiskt, på ett väldigt lättillgänglig och personligt sätt, lära dig om hur du tar hand om växterna och skapar den där djungeln.

Krukväxter för alla är indelad i kapitel som: De enkla och vanliga, de klättrande och hängande, de torra, de svårflirtade och de mörktåliga. Dessutom får du lära dig om hur du tar sticklingar, hanterar ohyra, inreder med växter samt ett och annat lifehack kring växter. Givetvis finns även lästips för vidare nörderi.

Det finns en mängd lättskötta krukväxter som inte kräver någon prinsessan på ärten-behandling. Växter som kan glömmas bort i perioder som strandkastanj och opuntia, växter som tål allt som till exempel monstera, eller växter som efter en vattning blir spänstiga och glada igen som palettblad och sommarmurgröna.

I odlingsboken Krukväxter för alla finns skötselråd för ett 40-tal populära krukväxter samlade tillsammans med smarta tips, beskrivningar på hur du tar sticklingar och inspiration från växtinredda hem – allt för att du ska kunna skapa din egen inomhusdjungel.

Växter renar inte bara luften och ger liv åt ett rum – enligt flera studier får de oss även att må bättre psykiskt.

Att omge sig av natur och växtlighet skapar ett lugn. Det finns något terapeutiskt med att stoppa ner fingrarna i fuktig jord, duscha sina växter och se dem utveckla nya blad. Dessutom finns en fantastisk gemenskap bland växtälskare – som du också kan bli en del av.

 

Agnes Stuber är grundare till facebookgruppen Växtgäris som på två år har ökat till 19 000 medlemmar. Utöver växtintresset är Agnes fotograf. Till boken har hon valt att fotografera analogt med en mellanformatskamera för att få fram närheten och komma bort från det digitala och artificiella. Precis som med växter är det analoga fotograferandet en process där det krävs närvaro, tålamod och tid.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2018-09-01
  • ISBN: 9789127154650
  • Mått: 182 x 248 x 22 mm
  • Formgivare: Terése Karlsson
  • Fotograf: Agnes Stuber
  • Sidantal: 175
  • Vikt: 700 g
Lagerstatus: I lager

Månadens boktips: November

I november tipsar vi om böcker för en säsong som äntligen bordar för inomhusaktiviteter. Lägg upp fötterna på soffbordet och grotta ner dig i krukväxter, efterrätter, klimatsmart klädlagning och en roman om gastronomiska höjder.

Senast visade produkter