Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Lappat & lagat

av Kerstin Neumüller

Inspirerande handbok om hur du tar hand om och förlänger livet på dina kläder istället för att köpa nytt.

Varje år slänger genomsnittssvensken åtta kilo kläder rakt ner i soporna – kläder som redan i produktionen tärt på klimatet. Hantverksboken Lappat & lagat inspirerar till hur du istället kan ta hand om och förlänga livet på dina kläder. Resultatet blir vackert unika kläder som du uppskattar mer.

Skräddaren Kerstin Neumüller visar allt från snabba och enkla nödlagningar, till tips och idéer på hur du lagar ett plagg mer omsorgsfullt.

Här finns beskrivningar på hur du lagar en sliten jeansgren och andra jeanslagningar, hur du syr i en knapp, gör fallskärmsjägarnas nödlagningssöm, tar bort noppor på ett stickat plagg och osynliga stoppningar av en upprepad tröjärm. Här finns även dekorativa lagningar som får synas och ta plats.

Lappat & lagat är en bashantverkbok för dig som vill lära dig allt om att ta hand om dina plagg bättre. Här finns såväl materiallära som lagningar för hand och med symaskin, från osynliga lagningar till vackert synliga, i svensk, japansk och amerikansk stil. Det här är en hantverksbok för dig som älskar denim, heritagestilen eller vill leva mer klimatsmart.

Kerstin Neumüller är skräddaren som älskar ull och att sy pyttesmå stygn. Kerstin har tidigare skrivit En handbok om indigo tillsammans med Douglas Luhanko och driver butiken Second Sunrise på Södermalm i Stockholm, där jeans kombineras med hantverkskurser och reparationsateljé. Lappat & lagat är ett snäpp mer praktisk än En handbok om indigo och kräver inga förkunskaper.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Utgiven: 2018-10-20
  • Mediatyp: Inbunden
  • ISBN: 9789127154674
  • Mått: 172 x 240 x 14 mm
  • Illustratör: Teresé Karlsson
  • Sidantal: 125
  • Formgivare: Sebastian Wadsted
  • Vikt: 440 g
Lagerstatus: I lager

Så vårdar du dina kläder

Du kan inte laga världen – men du kan hjälpa den genom att vårda dina kläder så att de håller längre. Lappat och lagat-författaren Kerstin Neumüller visar hur du blir klimatsmart.

Månadens boktips: November

I november tipsar vi om böcker för en säsong som äntligen bordar för inomhusaktiviteter. Lägg upp fötterna på soffbordet och grotta ner dig i krukväxter, efterrätter, klimatsmart klädlagning och en roman om gastronomiska höjder.

Senast visade produkter