Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Lycka

av Johan Kling

En skilsmässohistoria om ångesten i att inte träffa sitt barn tillräckligt mycket.

Regissören och författaren Johan Klings roman Lycka är en gripande och otroligt välkomponerad historia om en fars kärlek till ett barn. En Hjalmar Söderberg för vår tid – återhållet, stillsamt, men med stora konflikter under ytan.

David är författare och har delat vårdnad om sin dotter Fia. Utan att vilja det har han hamnat i en känslomässig dragkamp med Fias mor Marina, där han är den ständige förloraren: hans semestrar och helger med Fia är gråare, hans vardagar likaså, han har inte råd med vare sig kläder eller utflykter, knappt ens med glass. Fia verkar ha allt tråkigare i hans sällskap.

David är livrädd för att förlora kontakten med sin dotter, men känner ständigt att han är det sämre alternativet i hennes liv.

Samtidigt dyker en kvinna från förr upp och gör sig påmind. Kajsa, som han inte är förälskad i men nog skulle kunna bli. Om han kunde tillåta sig det.

Johan Kling är en av den moderna stockholmsskildringens främsta, och har väckt kritikernas beundran för sin förmåga att ge vardagligt stillsamma Stockholmsmiljöer en mycket speciell laddning. Lycka skildrar en man mitt i livet som försöker förena kärleken till ett barn med drömmen om att kunna leva nära en annan vuxen igen. Det är ett av existensens stora dramer, kanske osynligt från utsidan men helt avgörande för den som lever i det.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • ISBN: 9789127161580
  • Mått: 130 x 190 x 18 mm
  • Utgiven: 2019-01-14
  • Sidantal: 185
  • Vikt: 320 g
Lagerstatus: I lager

Bästa boktipsen till påsk

Ni önskade - här är den ultimata läslistan inför påskledigheten. 

Senast visade produkter