Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Monsterbestiarium

av Lina Blixt, Bo Eriksson

Stor, vacker och folkbildande presentbok om världens monster.

Det här är en tidlös faktabok för dig som är älskade Nordiska väsen, är historieintresserad eller spelvärldsfantast. I en tung utgåva med guldfolierat läderomslag får du här ett stycke folkbildning – från grekisk mytologi till japansk tro, och vad man har trott om olika monster i olika världsdelar. Global monsterhistoria helt enkelt, berättat av en extremt kunnig och underhållande författare som även har hållit universitetskurser i ämnet monster.

I underjorden finns många hemska monster. Förutom Djävulen själv, huserar där helveteshundar som Kerberos och Garm och det finns otäcka demoner som gillar att plåga människor. Tyvärr är det inte så mycket säkrare ovan jord. Om du är man och befinner dig i en sydamerikansk djungel ska

du akta dig för att ta följe med en främmande kvinna. Det kan nämligen vara en X-Tabai, en djungelande som för sitt offer till ett ihåligt träd innan hon äter upp honom. Det är nästan ett under att du klarat dig så här länge utan att bli uppäten av ett monster!

I en stor, vacker faktabok presenteras över femtio monster i nio habitat, från underjorden och marken via skogen och djungeln till bergen, städerna och rymden. Du får veta vilka fasor som lurar här och hur du kan – eller inte kan – skydda dig mot dem.

 

Bo Eriksson är docent i historia vid Stockholms universitet och redaktör för Historisk tidskrift. Han har skrivit flera uppmärksammade böcker, som Bestiarium: en medeltida djurbok (2009) och Tusen år av fantasy: Resan till Mordor (2007). År 2009 tilldelades han Hertig Karls pris (Stora historiepriset), för att ha ”förmedlat väsentlig historisk kunskap till en bred allmänhet” och ”etablerat sig som en kunnig populärhistoriker av främsta klass”. Lina Blixt är illustratör och har arbetat mycket med tv-spel. Hon har tolkat och illustrerat monstren och miljöerna de trivs i.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • ISBN: 9789127154452
  • Utgiven: 2018-10-20
  • Vikt: 900 g
  • Mått: 227 x 287 x 17 mm
  • Sidantal: 130
  • Formgivare: Maria Svedberg
  • Illustratör: Lina Blixt
  • Åldersgrupp: 9–12 år
Lagerstatus: I lager

Hon ger monstren ett ansikte

”De är fruktansvärda, äckliga, fascinerande, respektingivande och farliga varelser, och det vill vi visa”. Lina Blixt fick i uppgift att illustrera det läskigaste som finns.

Böcker som transporterar dig till en annan värld

Höstlovet är det nya läslovet och vi passar på att tipsa om slukarböcker med magiska och lagom läskiga inslag.

Höstlovstips: Paris med barn

Elin Unnes tipsar om bästa turistattraktionerna i Paris för dig som reser med ett barn som älskar Harry Potter/monster/halloween.

Senast visade produkter