Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Mossa - Från skog till trädgård och kruka

av Ulrica Nordström

Så omfamnar du mossa - odling och projekt.

Mossa har gått från att vara trädgårdens främsta fiende till att plötsligt hyllas unisont. Såväl parfymhuset Framas parfym 1917 som Aesops Hwyl har noter av mossa, i Japan är moss girls – unga flickor som går ut i skogen och skådar mossa i grupp – ett växande fenomen, och här hemma har intagramfenomenet växtterrarier ersatt kaktusen.

Mossa - Från skog till trädgård och kruka är den första svenska boken om mossa som tar ett helhetsgrepp på fenomenet. Det är en modern trädgårdsbok som sträcker sig från en introduktion till det svenska mossbeståndet (över tusen olika arter!), via besök i några av USA och Japans mest fascinerande mossträdgårdar, till odlingsmetoder, skötsel och kreativa designprojekt för den inredningsintresserade.

Boken innehåller även mossans kulturhistoria, både som trädgårdsväxt och användningen inom traditionella hantverk (det finns mer än adventsljusstakar), och avslutas med ett utförligt floraavsnitt med fascinerande arter.

Mossa riktar sig såväl till inrednings- som till trädgårds- växt- och naturintresserade, från nybörjare till mer inbitna, som är nyfikna på mossornas unika egenskaper och praktiska användbarhet.

Låt oss säga det igen: Mossan är inte din fiende. Den finns redan omkring oss, och genom att omfamna denna vackra växtart får du inte bara en mer spännande trädgård, utan också ett lugnare mindset.

Lär dig:
- Hur du gör egna miniatyrlandskap av mossa – mer spännande än blomsterbindning!
- Hur du binder mossbollar, så kallade kokedama
- Hur du odlar mossa i den egna trädgården (för det kommer du att vilja göra)

 

Ulrica Nordström är skribent och växthantverkare med rötter i de norrbottniska mosskogarna. De senaste åren har hon skapat växtkonst under namnet Siccus Stockholm och kom 2016 ut med boken Växtterrarier: en handbok

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2018-03-17
  • Vikt: 680 g
  • Mått: 175 x 245 x 20 mm
  • Fotograf: Henrik Bonnevier
  • Sidantal: 175
  • ISBN: 9789127153059
Lagerstatus: I lager

Boktips - ut i naturen

Äntligen krispigare luft och en natur som dignar av svamp. Vi ger 3 boktips som får dig utanför dörren i helgen. 

Ultimata läslistan till semestern

Vi frågade vilka av våra böcker ni tyckte skulle kvala in på den ultimata läslistan till semestern. Här är den nu: listan med boktips för hela sommaren. 

4 boktips för att ta dig ut i naturen

Solen tittar äntligen fram och termometern går över tioostrecket. Varför inte spendera helgen ute i naturen? Här är de fyra bästa boktipsen som gör det roligare att ta dig ut i spenaten - ensam eller med barnen.

De 5 största trädgårdstrenderna 2018

Vi listar de 5 största trädgårdstrenderna för 2018 - och boktipsen på de bästa böckerna i ämnet.

Gör ett växtterrarium

Vackert och välskött! Ett stängt växtterrarie behöver inte vattnas, eftersom det skapar ett eget litet ekosystem. Så hör gör du det. 

Mossa hett i populärkulturen

Mossa har utsetts till 2018 års hetaste trend av Elle Decoration - och det är bara början.

Mossa - I skog, trädgård och kruka

Ulrica Nordström, Författare

Ulrica Nordström fick upp ögonen för mossa när hon började göra växtterrarier. Nu släpper hon en bok om mossa.