Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Näver

av Emma Dahlqvist

iPadfodral i näver? Praktisk handbok för ett traditionellt hantverksmaterial som ligger i tiden.

I hantverksboken Näver – plocka, torka, fläta möts historia och samtid,med steg för steg-beskrivningar för såväl traditionella bruksföremål som samtida design.

Det här är en bok för dig som kanske inte dagdrömmer om näver, men som älskar hantverk i allmänhet. För dig som gillade böckerna Tälj!, Trä och Lone Wolf läderarbete och som hänger på Naturkompaniet på helgerna.

Det mångsidiga naturmaterialet näver har använts i tusentals år men är även idag ett högaktuellt och hållbart material för samtida hantverk och design. Att näver numera är ett outnyttjat restmaterial från skogs- och träindustrin gör det inte mindre relevant.

Med avstamp i näverns fantastiska egenskaper och unika estetiska uttryck tar boken sig an grunderna i näverslöjd – allt från var och när du hittar det bästa materialet i skogen, till hur du plockar och förvarar det. I ett tjugotal projekt får du bekanta dig med traditionella näverslöjdstekniker som tampning och flätning, men också mer moderna och okonventionella tekniker som till exempel näverorigami.

I ett japansk-nordiskt utförande samlas i denna hantverksbok moderna projekt som iPadfodral och termosglas gjorda med äldre hantverkstekniker, samt en nytolkning av den klassiska näverkonten. Boken innehåller ett 20-tal projekt.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Utgiven: 2019-03-16
  • Mediatyp: Inbunden
  • ISBN: 9789127161818
  • Mått: 174 x 260 x 20 mm
  • Sidantal: 157
  • Vikt: 630 g
Lagerstatus: I lager
Senast visade produkter