Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Nebbiolo - så funkar det

av Alf Tumble, Petter Alexis Askergren

Allt ljus på druvan nebbiolo – med Petter och Alfs breda och lättillgängliga tilltal.

Nebbiolo – så funkar det är en fristående uppföljare till hyllade vinboken Vin – så funkar det, med fokus på en enda druva: nebbiolo.

Alf och Petter är tillbaka med en ohämmad hyllning till världens bästa druva. En kärleksfull djupdykning bland de magiska vinerna från Barolo och Barbaresco, och deras än så länge oupptäckta grannar.

Vi får följa med på vinresor och träffa producenter, odlare, krögare och får tips om druvans bästa superkombos. Nebbiolo i köket. Nebbiolo och pizza. Nebbiolo i osten. Nebbiolo på Systembolaget. Nebbiolo på auktion. Nebbiolo i resten av världen. Nebbiolo på film. Nebbiolo för kung och fosterland!

Men sitter verkligen magin i druvans skal eller handlar allt om adressen där den odlas? Kan vem som helst odla nebbiolo? Och kan vem som helst uppskatta vinerna? Alf och Petter går till botten med druvan som en gång förde dem samman.

Nebbiolo – så funkar det följer samma spår och upptäckaranda som duons tidigare bok Vin – så funkar det.

 

Alf Tumble debuterade som författare 2013 med den nydanande boken Drick! 2015 släpptes den mer djuplodande och prisbelönta uppföljaren Vin med adress. Alf arbetar till vardags som vinskribent på Dagens Nyheter och driver tillsammans med Petter vinsajten Vinos.nu. Petter Alexis Askergren, en av våra mest folkkära artister och textförfattare, upptäckte vinets fantastiska värld och utbildade sig till sommelier 2014. Sedan dess skriver han för olika media och håller hyllade vinprovningar.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2018-11-03
  • ISBN: 9789127155688
  • Mått: 195 x 257 x 19 mm
  • Vikt: 720 g
  • Fotograf: Christian Gustavsson
  • Sidantal: 150
Lagerstatus: I lager

3 böcker till höstens bokcirkel

Ost och kex i all ära, här är romanerna som verkligen ger energi till höstens bokcirkeldiskussioner. 

Senast visade produkter