Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Om oss

Karlavägen 31 c/o Natur & Kultur är en boksajt för det mest aktuella från Natur & Kultur, en plats där du kan lära dig mer om det vi tycker är viktigt. Vi ger inspiration, sållar och sätter böckerna i en kontext för att du ska slippa leta efter din nästa läsupplevelse.

Sajten grundades 2018 eftersom vi själva saknade en plats för inspiration och personliga rekommendationer. En plats för hälsosam besatthet kring böcker, dess författare och personerna som läser dem.

Vår vision är att få fler att hitta just sina favoritböcker och att uppmuntra till ytterligare förkovran – vare sig det handlar om en tegelsten om gift för den Breaking bad-intresserade, den senaste kapitelboken för slukaråldern eller en salladsbibel för den nyblivne vegetarianen.

Dessutom är vi så mycket mer än ett bokförlag och en sajt. Genom att vara en stiftelse kan vi utan ägare agera självständigt och långsiktigt. Det innebär att vinsten återinvesteras i verksamheten istället för att tillfalla en ägare, och att vi har resurser att stödja författare och organisationer som vi tror på. Vårt mål, som anges i stiftelseurkunden, är att genom stöd, inspiration, bildning och utbildning verkar för tolerans, humanism och demokrati. Det gör vi bland annat genom utdelning av priser, stipendier och ekonomiska bidrag till individer och organisationer som verkar i urkundens anda.

Under 2018 är stödet omkring 10 miljoner kronor. Genom att köpa en bok från oss bidrar du till det arbetet. Läs mer om vårt stiftelsearbete här.

Vårt namn kommer från adressen som vi sitter på i Stockholm: Karlavägen 31. Vill du komma i kontakt med oss så hittar du våra kontaktuppgifter här – vi gillar mejl.