Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Om stenarna kunde tala i Palma de Mallorca.

av Anita Goldman

Skakande dokumentärroman om antisemitism på ett av våra populäraste turistmål.

Idag trampar miljontals turister runt på Palma de Mallorcas gator, men få känner till de dramatiska och fasansfulla händelser som utspelades här för mer än trehundra år sedan. Trots att de ägde rum i slutet av 1600-talet, väcker de aktuella frågor än idag, såsom: Varför är minoriteter så hotfulla för majoriteten? Vem hör till och vem måste utstötas? Vem är hjälte och vem är förrädare? Vad är sanning och vad är lögn?

Det finns få författare i Sverige som har samma spännvidd som Anita Goldman, och samma förmåga att gå på djupet i sina ämnen. I sin nya roman Om stenarna kunde tala i Palma de Mallorca har hon med hjälp av dokument och studier på plats återskapat vad som hände i maj 1691, då judar som konverterat till kristendomen hundratals år tidigare brändes levande för att de hållit fast vid sin tro och kultur. Men trots de grundliga och grymma ansträngningarna att utplåna judendomen, lever familjenamnen kvar än idag.

I Om stenarna kunde tala i Palma de Mallorca skildras tortyrseanserna, förhören och straffens fullbordan, men också modet och fegheten, rädslan och kärleken, tron och tvivlet hos dramats huvudpersoner.

Och handlingen utspelar sig i epicentrum för turismen i Palma.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • ISBN: 9789127160057
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2019-01-19
  • Mått: 145 x 215 x 32 mm
  • Sidantal: 412
  • Vikt: 630 g
Lagerstatus: I lager