Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Pasta på italienska

av Sara Berg

Det här är en pastabibel med 45 recept från 12 regioner och 20 pastasorter, för hemmaköket.

Den här boken handlar om pasta. Riktig, italiensk pasta. Om gnocchi lagad av en helgalen kock i Milano, om hemligheten bakom krämig carbonara och om den genovesiska trofien, som nästan ingen längre vet hur man tillverkar för hand.

Det är en tågresa från Turin i nordväst till Catania i sydost, genom tolv italienska regioner som vurmar lite extra för sin pasta. Vi får lära oss om olika mjölsorter och när de ska användas, varför man har ägg i degen bara ibland och varför man alltid ska blanda pastan med såsen innan den serveras.

 

 

Dessutom delar en rad italienska pastakockar med sig av sina bästa recept, anpassade för regionens typiska pastasorter. För det finns egentligen ingenting som heter italiensk pasta, däremot finns det ligurgisk, siciliansk och toskansk pasta. Och den gemensamma nämnaren är att den alltid är godast.

Man kan tycka att italienarna har en tjurskallig inställning till pasta. De skulle aldrig servera en ragù bolognese med spagetti eller hälla parmesan på skaldjur. Men det handlar inte om att de vill vara besvärliga, utan om att de redan ägnat generationer åt att prova sig fram till de bästa recepten och de mest användbara teknikerna.

I den här kokboken får du ta del av de recepten och kunskaperna. Sara Berg har besökt pastamakare i 12 regioner i Italien och anpassat deras recept till hemmaköket. Det är typiskt italienskt enkla recept, varav ungefär hälften är vegetariska.

 

Sara Berg är journalist och barista. Hon skriver om mat och kultur för bland andra Sydsvenskan, Expressen, White Paper och Restaurangvärlden. Hon pratar italienska och älskar gnocchi, mozzarella och lambrusco.

 

 

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • ISBN: 9789127157071
  • Utgiven: 2018-10-03
  • Mått: 172 x 240 x 18 mm
  • Formgivare: Katy Kimbell
  • Fotograf: Miriam Preis
  • Sidantal: 175
  • Vikt: 590 g
Lagerstatus: I lager