Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Rom för foodisar

av Peter Loewe

En matguide till stan där du har störst risk att hamna på dålig turisthak.

Ingen annanstans i världen är pastabergen större, glassen godare eller kaffedrickandet en heligare ritual. I Rom för foodisar besöker Peter Loewe sina stamställen, som Trattoria Monti som sedan decennier drivs av samma familj. Mamma Franca Marziani håller ställningarna i köket, och sönerna Enrico och Daniele serverar allt från rulader på svärdfsk och carpaccio på ankbröst till beroendeframkallande lättfrusen glass med mandelbiskvier och chokladsås.

Idag behövs en krogguide till Rom mer än någonsin. Särskilt i centrum, där turistfällorna har blivit många i takt med att Roms besökare har blivit fler. I boken får du tips på över hundra olika trattorior, restauranger, pizzerior, barer, kaféer, gelaterior och matbutiker. Du kan också läsa om det pågående pizzakriget i Rom, varför italienare inte är fetare och vad som kan dölja sig i en äkta

Utöver alla stamställen har Peter hittat nya restauranger och sökt sig längst ut i Roms yttersta periferier, till de mest karaktäristiska ställena där de romerska mattraditionerna och familjerecepten fortfarandelever kvar och där priserna är låga.

Det är prisvärt, roligt och personligt, och fokus ligger enbart på italiensk mat.

Foodis substantiv ~n ~r En person som njuter av mat och av livet, men som inte nödvändigtvis väljer de dyraste ställena. …för foodisar är en serie matguideböcker för dig som vill uppleva en plats snarare än att konsumera den.
Se även: resa, guide

 

Peter Loewe är journalist och korrespondent för Dagens Nyheter och har bott i Rom i över 30 år. Mat och vin är två av Peters specialintressen och han medverkar regelbundet i bland annat Gourmet och Allt om Vin.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2018-04-14
  • Mått: 162 x 220 x 18 mm
  • ISBN: 9789127155282
  • Sidantal: 175
  • Serie: ... för foodisar
  • Vikt: 450 g
Lagerstatus: I lager

Bästa presenttipsen till Fars Dag

Det spelar ingen roll om pappa gillar historia, en bra roman eller att resa – vi har presenttips för alla intressen. Presenttipsen till Fars Dag 11/11 sträcker sig från kriget i Poltava 1709 till krisen i Silicon Valley 2018.

Köpenhamns bästa pastarestauranger

Den starkaste trenden i Köpenhamn just nu är pasta. Erik Eje Almqvist, författare till Köpenhamn för foodisar, tipsar om de bästa pastaställena.

Paris bästa nya krogar

Elin Unnes, författare till matreseguiden Paris för foodisar, tipsar om de bästa nya ställena som öppnat sedan guideboken gavs ut för ett år sedan. 

Månadens boktips: Juni

I juni tipsar vi om böcker att ge bort till barnens lärare, den blivande studenten och kollegorna på jobbet.

De 5 bästa studentpresenttipsen

Vi har listat de bästa böckerna att ta med sig ut i livet – varsågod, här är 5 presenttips till den nybakade studenten!

Senast visade produkter