Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Vandra

av Angeliqa Mejstedt

En praktisk bok för dig som vill börja vandra, med stort fokus på detaljer – hur du packar, hur du tar rast, och hur du hanterar akut hemlängtan.

Känner du liksom allt fler att du vill lägga ifrån dig skärmen, ta på dig kängorna och uppleva äkta återhämtning? Vandra visar på ett enkelt och praktiskt sätt vägen ut i naturen.

Att vandra behöver varken vara dyrt, långväga eller kräva en massa utrustning. Med den här lättillgängliga och tipsiga boken kommer du snabbt igång och får den kunskap som behövs för att ta första steget till drömvandringen – vare sig det handlar om en dagstur med barnen eller att bestiga Kebnekaise.

Vandra är en praktisk vandringbok som riktar sig till alla, och som gör det enkelt att komma igång.

Boken innehåller mängder av smarta tips: Du lär dig vilken utrustning som behövs, hur du planerar mat, vatten och kläder, hur du navigerar i skog och på fjäll och vad du gör om du skulle gå vilse, hur du vadar över ett vattendrag på ett säkert sätt och om vikten av att ta pauser. Men också sådant du kanske inte tänker på som nybörjarvandrare: Hur tar du emot en helikopter om du behöver undsätta dig om du har brutit benet? I vilken ordning packar du ryggsäcken? Varför ska man alltid ha en tampong och en kondom i överlevnadskitet? Hur undviker du skavsår? Hur tänker du om du får akut hemlängtan, och vad gör du egentligen en hel dag om du blir inregnad? Tipsen sträcker sig från handfasta råd till mer psykologiska tricks för den mentala överlevnaden.

Boken inspirerar till kortare och längre vandringar, i olika sorters terräng och årstider, och såväl ensam som med barn, äldre eller med kompisar. Du får tips på vandringsleder i hela Sverige samt internationell vandringsinspiration, som pilgrimsvandringar. Genom tydliga angivelser om vandringarnas längd kan du enkelt välja utifrån dina egna förutsättningar.  

Vandra är en instegsbok för att ta första steget till att börja vandra – oavsett vilken ambitionsnivå du har. Du kommer att lära dig de grundläggande koncepten för vandring – både under normala förhållanden och under kris.

Boken har ett mindre format i mjukband, så att du enkelt kan ta med den under vandringen. 

 

Angeliqa Mejstedt är uppvuxen kring vandringslederna i norra Västmanland, har lärt sig överlevnadskunskap i Försvarsmakten och har pilgrimsvandrat i tre länder. Hon driver sedan 2013 en av Sveriges populäraste vandringsbloggar: Vandringsbloggen, och menar att känslan av att vara ute viktigare än antalet presterade kilometer och höjdmeter. Tillsammans med friluftsentusiasten Emelie Bröms driver hon även podcasten Kvinnliga äventyrare podcast om friluftsliv, äventyr, jämställdhet i naturen, tält-vett och etikett och livsstilsförändringar.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • ISBN: 9789127157040
  • Illustratör: Stefan Engblom
  • Formgivare: Stefan Engblom
  • Fotograf: Louise Forslycke Garbergs
  • Sidantal: 191
  • Utgiven: 2018-05-07
  • Vikt: 670 g
  • Mått: 178 x 238 x 24 mm
Lagerstatus: I lager

Boktips - ut i naturen

Äntligen krispigare luft och en natur som dignar av svamp. Vi ger 3 boktips som får dig utanför dörren i helgen. 

Månadens boktips: Juni

I juni tipsar vi om böcker att ge bort till barnens lärare, den blivande studenten och kollegorna på jobbet.

4 boktips för att ta dig ut i naturen

Solen tittar äntligen fram och termometern går över tioostrecket. Varför inte spendera helgen ute i naturen? Här är de fyra bästa boktipsen som gör det roligare att ta dig ut i spenaten - ensam eller med barnen.

Senast visade produkter