Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Vego curry - kryddor på köpet

Just nu får du tikkakryddor på köpet när du handlar kokboken Vego curry.

Kryddblandningen tikki är en grundpelare i det indiska köket, och används i rätter som den klassiska tikka masala. 

Kryddpåsen med tikka är framtagen av kokboksförfattaren Nahid Hassan, sedan 18 år tillbaka krögare och ägare av Shanti-gruppen med sex indiska och bengaliska restauranger i Stockholm. Han är en ambassadör för matkulturen i sitt hemland Bangladesh och har vunnit flera internationella priser för sina restauranger och sitt entreprenörskap.

 

Om kokboken Vego curry - indisk och bengalisk matlagning från grunden 

Genom att bygga upp ett basskafferi av kryddblandningar och pastor går det snabbt att laga indiskt – när du väl har grunden tar det ofta inte mer än 10 minuter förrän middagen står på bordet.

I ett pedagogiskt första kapitel går krögaren Nahid Hassan igenom de olika baserna som du sedan utgår ifrån i din matlagning. Det är billig, god mat som ofta har rotfrukter som grund – perfekt för dig som vill äta i säsong under hösten.

Kokboken Vego curry innehåller ett 60-tal färgstarka recept med allt från klassiker som korma, tikka och daal, till frukosträtter, bröd och efterrätter. Den stora majoriteten av indiska restauranger i Sverige lagar faktiskt bengalisk mat, och nu är det dags för den bengaliska maten att på riktigt introduceras i de svenska hemmaköken. I Vego curry lär du dig laga vegetariska rätter som de lagas i Indien och Bangladesh.

Lär dig steg-för-steg hur du gör dina egna kryddblandningar och kryddpastor, tillagar grönsaker och gör den goda färskosten palak paneer. Med sidorätterna vadji och en full uppsättning såser, chutneys och raitor öppnar stockholmskrögaren Nahid Hassan dörren till en komplett upplevelse av den bengaliska matkulturen.

Rätterna fungerar utmärkt som fullgoda vegetariska måltid, men kan även kompletteras med kött, fisk eller fågel.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Utgiven: 2018-08-15
  • ISBN:
  • Vikt: 115 g
Lagerstatus: I lager