Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Vi kommer snart hem igen

av Jessica Bab Bonde, Peter Bergting

Lättillgänglig seriebok med sex berättelser från överlevande som alla var barn och unga under Förintelsen.

Med ett bildbaserat berättande tillgängliggör författaren Jessica Bab Bonde och tecknaren Peter Bergting ett svårt ämne, även för de som inte slukar böcker.

I år är det 73 år sedan som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades, och att lära nya generationer om vår historia känns mer aktuellt än på länge.

I Vi kommer snart hem igen har Jessica Bab Bonde och tecknaren Peter Bergting i serieformat fångat sex vittnesmål från människor som var barn under Förintelsen och kan berätta hur det var. 

De överlevande berättar om undernäring, missad skolgång, familjer som slits isär och första mötet med Sverige och hur man fortsätter leva, trots allt. Hur de kände, vad de förlorade – och hur de överlevde. Jessica Bab Bonde och Peter Bergting har med de överlevandes berättelser som grund skapat en angelägen och viktig bok.

Förutom vittnesmålen finns en tidslinje, en ordlista och en lärarhandledning. Vi kommer snart hem igen är en bok som öppnar upp för samtal om det allra svåraste: om flykt, krig, antisemitism och främlingsfientlighet. Den passar barn och ungdomar från 11 år och uppåt.

 

Jessica Bab Bonde lever ett judiskt liv i Stockholm med sin familj. Tillvaron i Stockholm är en direkt följd av tidigare generationers fykt undan förföljelse. Hon arbetar som litterär agent. Peter Bergting är en prisbelönt serieskapare, illustratör och författare. Förutom seriealbum och fantasyillustrationer har Peter bland annat gjort omslag till böcker av J.R.R. Tolkien och J.K. Rowlings Harry Potter-serie.

Läs mer

SAGT OM BOKEN:

"Boken är välgjord och stark, den levandegör såväl de enskilda livsödena som kriget i ett större perspektiv. Bilderna är kompromisslösa och osentimentala – de väjer inte för detaljer, men bjuder samtidigt inte in till total fasa."

Landskrona-Posten
Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Utgiven: 2018-01-20
  • Mått: 175 x 265 x 15 mm
  • Sidantal: 99
  • Illustratör: Peter Bergting
  • ISBN: 9789127152052
  • Vikt: 510 g
  • Åldersgrupp: 12+ år
Lagerstatus: I lager

Om att bli Augustnominerad

I oktober sitter Sveriges bokförlag som på nålar. Ska man få någon Augustnominering? Förlagschef Richard Herold berättar om årets viktigaste samtal.

4 frågor till Jessica Bab Bonde

Intervju med Jessica Bab Bonde i Judisk Krönika 2017.

Jessica Bab Bonde är aktuell med serieboken Vi kommer snart hem igen - sex vittnesmål från Förintelsen.

Vi kommer snart hem igen

Peter Bergting, Illustratör

Efter att ha tecknat Sagan om ringen och Harry Potter har illustratören Peter Bergting gjort en serieroman om barns upplevelser av Förintelsen.

Senast visade produkter