Karlavägen 31 är en boksajt med det mest aktuella från Natur & Kultur.

Vi skulle segla runt jorden

av Anna Sundström Lindmark

En grafisk roman från 12 år för den som har en förälder som har tagit livet av sig.

Fin, rakt och osentimentalt skriver författaren, som själv har en pappa som tog livet av sig, och att vara barn till en förälder som avsiktligt avslutar sitt liv.

Ungefär 1500 personer per år tar sitt eget liv i Sverige. Det är den främsta dödsorsaken bland män 20-49 år. Några av dem har barn som lämnas kvar, med sorgen och frågorna. Anna Sundström Lindmark förlorade sin pappa när hon var 19 år och här använder hon sina erfarenheter för att berätta om Agnes vars pappa också tar sitt liv.

Rakt och ärligt gestaltas i ord och bild den nära relation som bokens jag har med sin pappa. Det är dagar fyllda av möjligheter och överraskningar, men också dagar när allt är problem och han bara är trött. Och sen, tomrummet han lämnar efter sig och omgivningens reaktioner. Tiden läker inte alla sår, men man lär sig att leva med dem och med tiden blir de ljusa dagarna allt fler.

Vi skulle segla runt jorden är en grafisk roman från ungefär 12 år och uppåt, för den som gått igenom samma sak eller känner någon som har gjort det.

 

Anna Sundström Lindmark bor i Umeå och är journalist, muntlig berättare och medgrundare av den globala skrivrörelsen Write Your Self. Hon debuterade 2016 med den autofiktiva romanen I skuggan av ett geni. Elisabeth Widmark bor i Umeå och är illustratör och bildkonstnär. 2014 tilldelades hon Umeås skaparpris i kategorin Årets bild.

Läs mer

Produkttaggar
EXTRA INFORMATION OM BOKEN:
  • Mediatyp: Inbunden
  • Illustratör: Elisabeth Widmark
  • ISBN: 9789127156494
  • Mått: 178 x 250 x 18 mm
  • Utgiven: 2018-09-03
  • Sidantal: 125
  • Vikt: 450 g
  • Åldersgrupp: 12+ år
Lagerstatus: 2 st i lager

"Båda har behövt döda hundratals darlings."

Samarbetet mellan Anna Sundström Lindmark och Elisabeth Widmark startade med ett projektbidrag från Konstnärsnämnden. Resultatet är den grafiska ungdomsromanen Vi skulle segla runt jorden om psykisk ohälsa och självmord.

Senast visade produkter